Posted in: Bevara väggar, Hantera köksrenovering, Laga mat, Material för badrumsrenovering

Hur blir man personlig tränare?

Genom historien har det funnits många drömyrken, inte minst bland de yngre. Det har varit allt från pilot till brandman, bartender, influenser och inte minst personlig tränare. Men vad krävs för att man ska kunna bli en PT egentligen?

Det krävs för att bli PT

Som med det allra mesta i livet krävs en utbildning för att få en titel. Det här gäller även för de som vill bli personliga tränare. Men vad är det då för utbildning som gäller?

Faktum är att det finns flera positiva saker med att vilja bli PT göteborg, och det är valmöjligheten. För den som är intresserad av att hitta en personlig tränar-utbildning kan man vända sig till flera olika aktörer som anordnar den här utbildningen.

Ett exempel är en folkhögskola eller en yrkeshögskoleutbildning. Det här är inte de vanligaste alternativen för PT-utbildningar, men de erbjuds löpande runt om i hela landet. Annars är ett tips att gå direkt till gymmen. De stora gymkedjorna, inte minst. De utbildar också personliga tränare. En fördel med det här kan vara att chansen till att hitta jobb efteråt ökar på just det gymmet.

Annars är högskoleutbildningar något att rekommendera. Då går det till exempel att läsa till friskvårdskonuslent under tre år. Fördelen med den här utbildningen är att den är bredare. Det går till exempel att arbeta som PT, men även med andra yrken inom hälsa. Dessutom är konkurrensen om jobben som PT hög, vilket gör att man sticker ut med en utbildning från högskolan.

Så vet du om du borde bli personlig tränare

Hur vet man om man borde arbeta som personlig tränare? Det kan vara svårt att veta vilket yrke som passar en, men ibland finns det några tips. Gillar du träning och kost? Uppskattar du att hjälpa andra? Är du målmedveten och duktig på att planera?

Om något av det här stämmer in kan PT mycket väl vara ett framtida yrke för dig. Som personlig tränare arbetar man nämligen med att lägga upp träningsscheman, kost och mycket annat för sina klienter. Även om just träningen är en viktig del av det hela, så är det inte allt.

Förmågan att kunna uppmuntra och hjälpa en annan människa är av stor vikt för den som vill arbeta som personlig tränare. Många av de framtida kunderna kommer inte ha särskilt stor erfarenhet av träning. Därför behöver de en PT som både är duktig och kunnig, men även är ett gott stöd i träningen och vardagen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top