4 Klockrena tips inför köksrenoveringen

Köket är hemmets hjärta av en anledning. Detta innebär att beslutet att faktiskt göra om sitt kök känns som ett av de största när det kommer till renoveringar hemma. För att underlätta lite på vägen får ni här mina fyra absolut bästa tips inför köksrenoveringen.

1. Lista vad du saknar idag

Det är lätt att glömma bort små detaljer som man saknar i vardagen när man väl sätter sig ner och ritar sitt nya kök. Ha därför papper och penna nära till hands där du kan skriva upp funktioner du saknar i köket idag som verkligen skulle underlätta. På detta vis har du efter en vecka en hel lista med funktioner du kan försöka integrera in i ditt nya kök efter köksrenovering stockholm, istället för att komma på smarta lösningar i efterhand när det redan är för sent. Du kanske inte kan fixa allt, men kunnig personal kommer garanterat kunna ge dig lite tips för att förverkliga dina drömmar.

2. Planera förvaring

Försök leva dig in i ditt nya kök och tänk på hur mycket förvaring du kommer behöva. Synlig eller dold bakom luckor? Vad för typ av förvaring behöver du närmast spisen, vad används där? Exempelvis kryddor ska gärna förvaras mörkt och torrt, så att ha dessa i en låda vid sidan av spisen är därför mer rekommenderat än att ha dem i skåpet över spisen.

3. Konsultera med hantverkare

Det finns väldigt många företag som erbjuder gratis rådgivning, vilket du verkligen borde ta till vara på. Även om du inte använder dig av just den första hantverkaren du pratar med får du garanterat bra idéer eller lösningar som tar dig närmare ditt drömkök.

3. Arbeta in tråkig köksutrustning i skåpen

När du ändå gör om köket kan jag verkligen rekommendera att arbeta in diskmaskin och mikro bakom skåp. Detta ger ett snyggare helhetsintryck i hemmet. När vi ändå pratar om maskinerna, vore det inte väldigt skönt att få upp ugnen i ståhöjd istället för att behöva böja sig ner under spisen x antal gånger om dagen?

4. Få inspiration hos flera olika företag

Förutom Pinterest och andra inspirationssidor är mitt absolut bästa tips att åka runt och kolla på så många olika kök som möjligt.

Här kan du testa olika funktioner, få känsla för olika stilar, prata med kunnig personal och framför allt kommer du känna det i hela kroppen när du ser ett kök helt i din smak.

Back to Top