Posted in: Sökoptimeringsarbetet, Sökordsanalys

5 tips för att använda sökmotoroptimering 

Sökmotoroptimering är en populär strategi man kan använda sig av för att få upp en hemsida bland sökresultateten på sökmotorer. Som nybörjade i SEO-världen kan det dock lätt kännas lite förvirrande och svårt att veta var man ska börja, Om du följer tipsen nedan har du grymt goda förutsättningar för att lyckas med din sökmotoroptimering. 

  1. Intern länkstrategi

Det är viktigt att planera en intern länkstrategi när man sysslar med sökmotoroptimering. Interna länkar är de länkar som går från en hemsida till en annan hemsida på en webbplats. Syftet med att ha en intern länkstrategi är att kunder och besökare enklare ska kunna lokalisera den information de söker samt att Google ska kunna urskilja innehållet på din hemsida. 

  1. Extern länkstrategi

Sökmotoroptimering - SEO företagDessa externa länkar är till skillnad från de interna länkar kopplade till någon extern domän – det vill säga en annan hemsida. Dessa typer av länkar visar Googles algoritmer att din hemsida är trovärdig och pålitlig. Att skapa en extern länkstrategi kan alltså hjälpa din webbsida att få mer förtroende och se bättre ut från algoritmernas perspektiv.

  1. Skapa relevant innehåll och utgå från din sökordsanalys

Först och främst är det viktigt att du identifierar de sökord som är vanligt förekommande hos dina kunder för att använda dessa i texterna på din hemsida. Genom denna strategi får du relevant innehåll som rankar högt i sökresultaten. För att hitta relevanta sökord gäller det att fundera kring vad dina besökare och kunder kan tänkas söka på. Fundera kring vad för information de efterfrågar och hur de formulerar sina sökfraser. De sökord som är mest förekommande är de ord du bör använda dig av i dina texter på hemsidan för att ranka högre i sökresultaten. 

  1. Optimera din webbplats hastighet

Något som är lätt att glömma i sökoptimeringsarbetet är att optimera hastigheten på din hemsida. Faktum är att hastigheten på din hemsida till stor del kan påverka hur dina besökare upplever hemsidan. Nu för tiden är alla vana vid att allt ska gå så snabbt. Vi har alltid tillgång till snabbt internet och vi kan få svar på alla frågor på några sekunder via telefonen. Därmed är en snabb hemsida väldigt mycket mer eftertraktad i jämförelse med en hemsida som laggar och är seg. En snabb hemsida har dessutom större chanser att ta sig högre upp bland sökresultatet. 

  1. Relevanta Meta-titlar

Det är viktigt att man arbetar aktivt med sina Meta-titlar för att lyckas med sin sökmotoroptimering. Meta-titlar är de titlar som blir dina sökresultat efter en sökning på exempelvis Google. Se till att titeln är relevant till innehållet på din hemsida och är så unik som möjligt. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top