Posted in: Bevara väggar, Rörläggning

Att vara yrkesverksam som rörmokare 

Har det uppstått ett hemskt och svårlöst stopp i ditt avlopp, ska det dras nya rör och ledningar vid ett nybygge, har det uppstått några svårigheter för vatten att rinna undan i kök eller badrum? Oavsett vad det är med dina rör eller ledningar som du behöver en hjälpande hand med är det rörmokaren som står till ditt förfogande. Detta är enbart några få nämnda arbetsuppgifter och situationer som en rörmokare ställs inför, och ett som är säkert är att det är ett yrke där det alltid är full fart. Har du funderat på när du egentligen kan kalla in en rörmokare som kan hjälpa dig, eller går du i tankebanorna på att utbilda dig till rörmokare och vill veta hur en vanlig dag kan se ut? Då ska du fortsätta att ta del av denna text. 

Följ med en rörmokare under en dag 

Vad sysslar en rörmokare med egentligen, och vilka uppgifter arbetar de med? Det finns ett brett utbud av tjänster som en rörmokare tar itu med och erbjuder dig att välja mellan. Ska det byggas en nybyggnation som behöver förses med rör och ledningar? Detta är en arbetsuppgift som en rörmokare kan hjä

Rörmokare för badrum

lpa till med. De planerar hur rören ska dras och ser till att det sker smidigt och säkert. Har det blivit allt svårare för vatten att rinna undan i kök eller badrum, eller har det rent av blivit helt stopp i avloppet? Även detta arbetar en rörmokare med. Men än är det inte slut på uppgifter. Rörmokare installerar allt från pumpar, till varmvattenberedare, reglageutrustning och de kan reparera allt från rör till ledningar som har blivit skadade eller som har börjat läcka. Det finns med andra ord en mängd av arbetsuppgifter som en rörmokare kan ställas inför varje dag. Det finns också ständigt ett behov av att komma i kontakt med, och få hjälp av, en rörmokare. 

Ett ökat behov av fler rörmokare 

Att det ständigt finns ett behov av att få hjälp av en rörmokare gör att detta är ett yrke där det finns en stor efterfrågan. Går du i tankarna på att du kanske vill utbilda dig inom detta område? Hur ska du gå tillväga för att skaffa dig rätt utbildning och bli berättigad att jobba som rörmokare? I gymnasiet finns ett program inom VVS som gör dig redo för yrket som rörmokare, men även Komvux erbjuder utbildningar inom detta område. Det finns idag också många företag som utbildar sin personal internt till rörmokare. Kika runt, och utbildade dig till rörmokare. Det finns goda möjligheter att starta en egen firma efter utbildningen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top