Allt om badrumsrenovering

Badrummet är för många ett av de viktigaste rummen i huset. Vi spenderar mycket tid här varje dag och det är viktigt att skapa ett badrum som man trivs i. Genom att renovera ditt badrum kan du få det precis så som du vill ha det. Eftersom det handlar om ett våtrum är det bäst att anlita hantverkare för att garantera ett professionellt utfört arbete under badrumsrenovering göteborg. Dock finns det också vissa bitar som du kan göra själv.

Välj det du själv tycker om

Tänk alltid på att det är du som ska använda badrummet. Låt inredningen och detaljerna spegla vem du är och din personlighet. Allt för att du ska få en bra start varje dag och kunna avsluta dagen på samma sätt. Badrummet ska bli en plats där du kan slappna av efter en lång dag med jobb eller andra förpliktelser. Du kan naturligtvis titta på trender men gå alltid efter din egen smak och vad du själv tycker om.

Vilka behov har du?

Något av det viktigaste när du ska renovera ditt badrum är att identifiera vilka behov du har. Fråga alla i hushållet vad de har för behov. Hur många är ni som ska samsas om samma yta? Om ni är flera i hushållet kan det vara en god idé att ha två stycken handfat. Du bör också fundera på om det ska finnas både dusch och badkar. Om ni har ett litet badrum och inte får plats med det som önskas får ni börja göra prioriteringar. Fundera över vad som är viktigt i vardagen. En dusch kommer ju säkerligen att användas betydligt mer än en ångbastu, bara för att nämna ett exempel.

Låt dig inspireras

Samla på dig så mycket inspiration som möjligt inför din badrumsrenovering. Kolla igenom tidningar, hitta inspiration på Instagram och Pinterest eller besök olika inredningsbutiker och kolla på exempel. Ju mer du låter dig inspireras desto enklare är det att komma underfund med vad du själv vill ha. Kanske kan du till och med klippa ihop ett kollage som du kan gå efter när du ska vara med och designa ditt badrum.

Välj en hantverkare du känner dig trygg med

När det är dags att välja hantverkare är det en god idé att jämföra olika alternativ och se vem du känner dig mest trygg med. Kom ihåg att det är du som är kunden och det ska kännas 100 % rätt från början.

Back to Top